• Home
  • News
  • Bouwwerken woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist in Helkijn van start

Bouwwerken woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist in Helkijn van start

27 September 2022

Op maandag 3 oktober 2022 starten de bouwwerken van het woonzorgcentrum Sint-Jan Baptist in Helkijn. Zorggroep Curando realiseert er met de financiële steun van de gemeente Spiere-Helkijn en de Vlaamse overheid  een woonzorgcentrum, een centrum voor dagverzorging, assistentiewoningen en een lokaal dienstencentrum. De ingebruikname is voorzien in het voorjaar van 2024.

“We wachten al lang op de komst van een woonzorgcentrum in onze gemeente. We zijn dan ook blij dat de bouwwerken eindelijk van start gaan. Nu kunnen we de oudere inwoners van onze gemeente zorg en opvang garanderen”, zegt Dirk Walraet, burgemeester van gemeente Spiere-Helkijn.

Bouwheer is Curando, een zorggroep die actief is in West-Vlaanderen. “De bouw van het nieuwe zorgcentrum past volledig in onze strategische visie. Curando staat voor geïntegreerde dienstverlening. Op vandaag bieden wij al zorg aan mensen uit Spiere en Helkijn. Met de komst van Sint-Jan Baptist kunnen mensen nu in hun eigen vertrouwde omgeving blijven wonen”, vertelt Anje Degraeve, zonaal directeur woonzorgzone Curando Zuid.

Het woonzorgcentrum telt naast 30 woongelegenheden nog 4 assistentiewoningen, een centrum voor dagverzorging en een lokaal dienstencentrum.

De realisatie van het bouwproject kost 10 miljoen euro waarvan de gemeente 1 miljoen euro betaalt. VIPA, het Vlaams Infrastructuurfonds voor Persoonsgebonden Aangelegenheden kent 1,15 miljoen euro toe. De rest van de bouwkosten neemt Curando voor haar rekening. In maart 2024 moet het bouwproject klaar zijn.

 

Anje Degraeve, zonaal directeur woonzorgzone Curando Zuid
VZW Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
Gauwelstraat 24, 8551 HEESTERT
tel. 056 64 44 01
gsm 0476 44 45 79
anje.degraeve@curando.be

 

Dirk Walraet, burgemeester
Oudenaardseweg 71, 8587 SPIERE-HELKIJN
056 45 55 57
0475 25 94 33
burgemeester@spiere-helkijn.be