De Karmel opent de deuren.

15 November 2019

Woonzorgcentrum verlaat het ziekenhuis

De aflopen weken was het druk op de site van De Karmel in Waregem. Daar werden de laatste voorbereidingen getroffen voor de opening van het gloednieuwe woonzorgcentrum en centrum voor herstelverblijf De Karmel. Het nieuwe gebouw telt op vandaag 48 woongelegenheden. In het woonzorgcentrum nemen volgende week dinsdag de eerste bewoners hun intrek. Zij verhuizen van het woonzorgcentrum Ter Bilkhage, dat gelegen is het O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis in Waregem. De inhuizing voor het centrum voor herstel start vanaf 20 november 2019. Het centrum voor herstel richt zich op mensen die herstellen van een operatie in een ziekenhuis of herstellen van een zware aandoening of een ongeval.

 

Opendeurdag

Het centrum opent op zondag 17 november 2019 van 10 uur tot 16 uur de deuren voor het grote publiek. De Karmel voorziet parkeermogelijkheden en een shuttledienst vanuit de Kalkhoevestraat in Waregem.

 

Uitbreidingswerken starten

Meteen na de ingebruikname van het woonzorgcentrum en centrum voor herstel starten de volgende werken van het bouwproject. Hierbij breidt de site uit tot 60 woongelegenheden, inclusief een centrum voor kortverblijf. Een centrum voor dagopvang en lokaal dienstencentrum maken de zorgsite compleet. De bouwwerken eindigen in het najaar van 2021.

Stadsbos en cafetaria toegankelijk voor iedereen
De vernieuwde site wordt een plaats van ontmoeting voor de buurt en de lokale verenigingen. Het stadsbos is toegankelijk voor iedereen, alsook het park met kunstwerken en vijver. Wandelaars zijn steeds welkom in de cafetaria van De Karmel.

Curando bouwt met dit project haar aanbod van geïntegreerde zorg voor ouderen in Waregem verder uit.