• Home
  • News
  • Dirk Notte na 35 jaar als zorgdirecteur met pensioen

Dirk Notte na 35 jaar als zorgdirecteur met pensioen

21 Mar 2024

Op vrijdag 22 maart 2024 neemt Dirk Notte afscheid van de zorggroep Curando. De zonale directeur, die 35 jaar fungeerde als directeur ouderenzorg en meeschreef aan het boek “Van maakbare naar raakbare zorg” ruilt Curando in voor zijn pensioen. Voormalig OCMW-voorzitter en schepen van Welzijn in Damme, Inge Bisschop neemt de fakkel over.

 

Van nursing directeur tot zonaal directeur

Eind de jaren 80 besloten de zusters van de Congregatie O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede om de directiefuncties over te dragen aan leken. Het is onder hun vleugels dat Dirk Notte, in 1989, als nursing directeur van het woonzorgcentrum Mariawende zijn carrière in de bejaardenzorg van de congregatie startte. Later werd hij ook directeur van woonzorgcentra in Ruiselede, Dentergem en Brugge. Bij de omvorming tot vzw Curando in 2014 werd hij directeur van woonzorgzone Curando Oost. Op 31 maart 2024 neemt hij definitief afscheid van de West-Vlaamse zorgorganisatie Curando.

 

Uitgebreid afscheid in spiegeltent

Ter gelegenheid van het pensioen werd op de site van het woonzorgcentrum Mariawende een spiegeltent opgesteld. De komende dagen zal Dirk er o.a. met een wafelenbak uitgebreid afscheid nemen van alle zorgverleners én zorgvragers. Op vrijdag volgt dan een officiële pensioenviering met als afsluiter een groots personeelsfeest.

 

Beernems gedreven belangenbehartiger

“Dirk Notte heeft een indrukwekkend traject afgelegd. Zijn vastberadenheid en passie hebben niet alleen de organisatie gevormd, maar ook de levens van degenen die ermee verbonden zijn. Zijn raakbaar leiderschap heeft Curando Oost geholpen om uit te groeien in het bieden van een liefdevolle en kwaliteitsvolle zorg- en dienstverlenging”, vertelt de algemeen directeur Dirk Lips.

In Beernem is Dirk gekend als een gedreven belangenbehartiger voor goede levenseindezorg, raakbaar leiderschap en duurzaam zorggroen. Daar is het boek ‘Van maakbare naar raakbare zorg’, waarvan hijzelf medeauteur is, een bewijs van.

Het vertrek van Dirk Notte markeert het einde van een tijdperk, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk voor Curando Oost. “We zijn dankbaar voor de onschatbare bijdrage van Dirk en kijken uit naar een succesvolle toekomst onder leiding van de nieuwe directeur Inge Bisschop”, besluit Lips.