• Home
  • News
  • Een terugblik op de Dag van de zorg in LDC en DVC Den Tap.

Een terugblik op de Dag van de zorg in LDC en DVC Den Tap.

24 Mar 2016

Naar aanleiding van de dag van de zorg op zondag 20 maart 2016 zetten het LDC en DVC Den Tap de deuren open. Een gebeurtenis die niet zomaar zal vergeten worden.

Opendeur tijdens verbouwingen. 

De dagen die vooraf gingen aan de opendeurdag waren een ware race tegen de klok. Want momenteel gaan er in het gebouw nog heel wat verbouwingswerken door. Het bouwstof dwarrelde enkele dagen voorheen dan ook nog volop rond. Het werd poetsen en opruimen, bestellen en klaarzetten, printen en inrichten, kortom teveel om op te noemen. De vele helpende handen zorgden ervoor dat het gebouw omgetoverd werd van bouwwerf tot dienstencentrum.

Onder de indruk.

Vanaf 10u00 gingen de deuren open en met een voldaan gevoel konden de eerste bezoekers ontvangen worden. De zenuwen stonden gespannen… Hoeveel mensen zouden hun weg (terug)vinden naar Den Tap in Ruiselede? Het werden er veel! Meer dan 500 mensen kwamen een kijkje nemen. De bezoekers waren onder de indruk! Net als wij, die graag ons verhaal vertelden, uitleg gaven en kansen gaven tot ontmoeting. De zaal liep al gauw vol. En in de gezellige drukte was het een groot werk voor onze vrijwilligers en collega’s die drank en pannenkoeken serveerden alsof het een lieve lust was. Het resultaat mag er zijn, het startschot werd gegeven.

Definitieve opening. 

Op maandag 4 april gaan de deuren definitief open!
Ondertussen wordt er nog naarstig geschilderd en zijn we ons volop aan het installeren. Maar het komt goed. Want als we samen-zorgen dan gebeurt het wonder-wel!