• Home
  • News
  • Erfgoeddag 2017: Curando doet mee!

Erfgoeddag 2017: Curando doet mee!

10 April 2017
Erfgoeddag Curando O.L.V van 7 Weeën

Ontdek het boeiende zorgverleden van Ruiselede & Beernem!

Het Landschapspark Bulskampveld is één van de bosrijkste gebieden in Vlaanderen. Het gebied van 9000 ha groot strekt zich uit over de gemeenten Aalter, Beernem, Oostkamp, Ruiselede en Wingene. Het is een gebied rijk aan natuur, landschap èn erfgoed. In het typerende landschap van bossen, kastelen, boerderijen en loodrechte dreven schuilen vele fascinerende verhalen en waardevol erfgoed.

De zorginstellingen uit de regio hebben een lange geschiedenis. Ze hangen nauw samen met het wat geïsoleerde karakter van de streek, de ruimte en de aanwezigheid van een aantal initiatiefnemers zoals bv kloosterordes.

Op Erfgoeddag (zondag 23 april 2017) wil de Provincie West-Vlaanderen, samen met de gemeenten en de zorginstellingen, het verleden van de zorg in deze streek in de kijker zetten. Elf zorginstellingen bundelen die dag de krachten en bieden samen een mooi programma aan publieksactiviteiten aan.

Op deze Erfgoeddag kan vzw Curando, ontstaan vanuit de congregatie Zusters O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede niet ontbreken!

Je bent van harte welkom in Ruiselede, Pensionaatstraat 8A en in Beernem, Rollebaanstraat 6 voor 2 boeiende tentoonstellingen.

De tentoonstellingen zijn vrij toegankelijk op zondag 23 april van 14u00 tot 18u00.

Ruiselede: Meer info vind je op de website.
Beernem: Meer info vind je op de website.


We hopen je te mogen verwelkomen!