Griepcampagne op gang getrapt!

25 September 2017

Op verschillende plaatsen vind je informatiefolders, tafelhouders, affiches of stickers. Met deze campagnematerialen willen we alle medewerkers van Curando aanzetten om een griepvaccin te laten zetten. Want elk jaar treft de griep tijdens de wintermaanden 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren.

Een jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen. Wist je dat een griepvaccin stukjes dood virus bevat? Na het plaatsen van het vaccin reageert het afweersysteem door antistoffen aan te maken. Deze hechten zich vast aan het virus en neutraliseren het. En zo verhoogt je weerstand.

Bovendien biedt een hoge vaccinatiegraad de beste garantie om onze bewoners, patiënten, bezoekers en vrijwilligers niet met griep te besmetten. Maar we denken hierbij ook zeker aan onze collega’s, ons gezin, partner, vrienden,… en last but not least onszelf.
Volg onze website en facebookpagina en blijf op de hoogte van onze campagne!