• Home
  • News
  • Keuken WZC Mariawende behaalt Smiley-label

Keuken WZC Mariawende behaalt Smiley-label

19 Mei 2023

De keuken van WZC Mariawende ontving het Smiley-label van het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV). Het label is de hoogst mogelijke kwaliteitserkenning die een grootkeuken kan ontvangen en betekent dat je aan alle eisen van het FAVV voldoet.

Om het label te behalen, moet de keuken verplicht werken met een autocontrolesysteem. Hierin wordt de eigen werking voortdurend gecontroleerd. Het certificaat is 3 jaar geldig, maar net door dit intern controlesysteem blijft de hoogwaardige kwaliteit steeds gewaarborgd. “Dankzij de medewerking van het volledige keukenteam, logistiek personeel en de ondersteuning van Quality Guard hebben wij het Smiley-label behaald. Als team van het woonzorgcentrum Mariawende zijn we met deze erkenning enorm trots. Elke dag koken we voor gemiddeld 300 personen warme maaltijden. Mits de nodige inspanningen en opvolging voldoen we aan alle nodige vereisten in de voedingssector, ondanks onze kleine keuken die reeds 20 jaar oud is. We roeien met de riemen die we hebben en toch is deze erkenning haalbaar. Mijn oprechte dank aan ieder van ons team.” vertelt Kris Delarue, diensthoofd facilitair woonzorgzone Oost.

Het label is een erkenning van alle inspanningen die geleverd worden op het gebied van hygiëne, kwaliteit van het eten, infrastructuur van de keuken, opleiding en voedselveiligheid.

Proficiat aan de collga's!