• Home
  • News
  • Mariaburcht kiest in nieuwbouw voor kleinschalig woonconcept

Mariaburcht kiest in nieuwbouw voor kleinschalig woonconcept

12 Februari 2020

Kleinschalig woonconcept

Het bouwconcept steunt op de principes van kleinschalig wonen en zal de toekomstige bewoners de mogelijkheid bieden om in kleinere groepen te leven en te wonen. “Op het gelijkvloers zal het woonzorgcentrum bestaan uit 4 woningen waar telkens 8 personen met dementie samen wonen. Ze delen een woonkamer, keuken, tuin en terras met hun medebewoners. Toch is er ruimte voor privacy. Zo heeft elke bewoner zijn eigen slaapkamer en badkamer. Deze manier van wonen is de vertaling van onze visie op zorg, waar we streven naar kwaliteit van leven en waar warme en persoonsgerichte zorg centraal staat. We willen onze bewoners het gevoel geven van “thuis” te wonen.”, vertelt Anneleen De Roo, directeur.

 

Integratie van de buurt

Naast een vervangingsnieuwbouw van 98 woongelegenheden realiseert Curando op de site een centrum voor dagverzorging en een ontmoetingscentrum. In het centrum voor dagverzorging kan iedereen terecht met een zorgvraag. In het ontmoetingscentrum kunnen buurtbewoners deelnemen aan activiteiten of ’s middags een maaltijd nuttigen. Curando zet daarmee in op buurtwerking en lokale verankering.

 

Bouwwerken starten in zomer 2020

De werken starten na het bouwverlof. De nieuwbouw komt achter het bestaande gebouw. De bewoners van Mariaburcht blijven in het huidige gebouw wonen tot de nieuwbouw klaar is. “Ook voor de buurtbewoners beperken we de overlast. Zo komt de parking aan de achterkant van het nieuwe woonzorgcentrum en zullen de bezoekers wegrijden via de nieuwe ontsluitingsweg.”

 

Informatiemoment

De directie nodigt buurtbewoners, verenigingen en partners uit op donderdag 13 februari om 19u30 voor een informatiemoment. Zonaal directeur Anneleen De Roo licht er het bouwproject toe.

 

Meer informatie

Anneleen De Roo, zonaal directeur woonzorgzone Curando Midden
Vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
Statiestraat 53, 8720 DENTERGEM
tel. 051 63 31 67
gsm 0487 18 86 41
anneleen.deroo@curando.be