• Home
  • News
  • Week van de diëtist 19 - 25 maart 2018

Week van de diëtist 19 - 25 maart 2018

21 Mar 2018

Van 19 tot en met 25 maart is het de Week van de Diëtist. Dit jaar staat in teken van HAP-klaar advies, waarbij HAP staat voor ‘Huisgemaakt’, ‘Aangepast’ en ‘Persoonlijk’. Een ideale gelegenheid om het voedingsbeleid van vzw Curando in de kijker te plaatsen.

Al onze maaltijden zijn huisgemaakt, waardoor wij volledige controle over de kwaliteit van onze maaltijden hebben. Er wordt rekening gehouden met wat bewoners niet lusten, allergieën/intoleranties, diëten, menusuggesties… We zetten met andere woorden ook in op aangepast en persoonlijk.
 

Waarom doen we dit allemaal?

Uitgebalanceerde voeding houdt ons gezond én gelukkig, op iedere leeftijd.
 

Wat doen we?

Investeren in uitgebalanceerde, gezonde voeding:

  • Zo onbewerkt en natuurlijk mogelijk: geen poedersauzen en- soepen, zo min mogelijk synthetische smaakversterkers.
  • Kwalitatieve grondstoffen, waarbij gelet wordt op toegevoegde suikers, vetzuursamenstelling, zoutgehalte…
  • Dagelijks zuivel en vers fruit.
  • Geregeld een ei, vette vis… bij ontbijt- en avondmaal.
  • Uitgebalanceerde eiwitkeuze: wij gaan de herkomst van het vlees na, beperken vettere vleesbereidingen en rood vlees…
  • Soep: deze bestaat uit 400g groenten per liter en is gemaakt uit kwaliteitsvolle bouillon.
  • ...
     

Maar voeding is uiteraard ook genieten:

  • Persoonlijke keuze wordt gestimuleerd bij ontbijt/avondmaal.
  • Dagelijks iets zoets.
  • Wekelijks frietjes.
  • Kruiden om op een gezonde manier smaak te geven aan de maaltijden.
  • Geen overbodige diëten.

Dagelijks staan onze voedingscoördinatoren en onze keukenteams paraat om dit allemaal waar te maken en om een evenwicht te zoeken tussen lekker en gezond eten. Dankjewel.

Voedingscoördinatoren