• Home
  • News
  • WZC Sint-Anna breidt uit met nieuwe afdeling en 13 assistentiewoningen. Thuisverpleging vanaf 2021 ook beschikbaar

WZC Sint-Anna breidt uit met nieuwe afdeling en 13 assistentiewoningen. Thuisverpleging vanaf 2021 ook beschikbaar

27 November 2020

Het zijn bijzondere tijden voor iedereen. Ook voor de zorggroep Curando. In volle coronatijden bouwde het in Eernegem verder aan het bestaande woonzorgcentrum Sint-Anna. Nu de bouwwerken afgerond zijn, is de totale capaciteit van het woonzorgcentrum 120 kamers.

13 nieuwe assistentiewoningen
Op vandaag telt de site 16 assistentiewoningen. Daar komen nu 13 nieuwe woningen bovenop. “Een assistentiewoning is een woning die aangepast is aan de noden van het ouder worden. 65-plussers kunnen er zelfstandig wonen en toch rekenen op de professionele dienstverlening van onze organisatie” zegt directeur Patrick Vallé. De realisatie van de nieuwbouw zou normaal samengaan met een feestelijke opening en een opendeurdag. “Sedert januari 2020 keek iedereen uit naar de opening en ingebruikname van deze realisatie. Helaas, kunnen deze festiviteiten door de coronacrisis  niet doorgaan.” Voor de realisatie van het bouwproject investeerde Curando ruim 16 miljoen euro.

Opstart Cura thuisverpleging
Naast de uitbreiding op de site start Curando in Eernegem vanaf januari 2021 een gloednieuwe dienstverlening op. “Met de opstart van Cura thuisverpleging in de buurt willen we mensen steunen in hun wens om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. Curando zorgt zo, voor iedereen die dat wenst, voor een aanbod van wonen en zorg op maat.”

2021 jaar van directeurswissel
“De ingebruikname van de nieuwbouw en de assistentiewoningen en de opstart van Cura thuisverpleging zijn de kers op de taart van mijn levenswerk als directeur” gaat Patrick Vallé verder. De directeur neemt eind 2020 afscheid van Sint-Anna om te genieten van zijn pensioen. Vanaf 1 januari 2021 neemt Frans Boone de rol van directeur over.

 

 

Vragen & Contact 

Patrick Vallé, zonaal directeur woonzorgzone Curando Noord  
Vzw Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede
Westkerkestraat 66,  8480 Eernegem
tel. 059 29 08 72
gsm 0475 82 16 61
patrick.valle@curando.be