• Home
  • Ommegang tijdens de Mariamaand

Ommegang tijdens de Mariamaand

Dinsdag, 28 April, 2020

Curando O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede lanceert samen met de Congregatie Zusters O.L.V. van 7 Weeën Ruiselede en de Confrérie O.L.V. van 7 Weeën op 1 mei 2020, dit bij de start van de Mariamaand, een brochure ‘Ommegang Ruiselede O.L.V. van 7 Weeën’. Met deze brochure kunnen zowel gelovigen, zinzoekers als recreanten in deze coronatijd te voet of met de fiets, alleen of maximum met 3, een ommegang maken langs de verschillende ommegangskappelletjes in Ruiselede dorp. Hierbij kunnen de deelnemers kennismaken met de rijke traditie van de spiritualiteit van de Zusters O.L.V. van 7 Weeën, waarbij bij elke kapel op de ommegang een korte bezinning wordt voorzien.

De brochure met bezinningsteksten en wegbeschrijving kan gedownload worden of op in papieren versie afgehaald worden in zowel de postbus aan de Pensionaatstraat 8A als het portaal van de parochiekerk van Ruiselede, dat tevens het startpunt is van de ommegang.

De 3 partners vragen aan de deelnemers om in deze coronatijd maximaal rekening te houden met het beperkt aantal deelnemers en de social distancing te respecteren tot derden.

 

Klik op de link hieronder om de brochure te openen en te downloaden.