Het Moment

Het Moment

Staat voor een moment voor jezelf,
een moment dat je niet moet zorgen.

Het symbool is een mantel
aan een kapstok,
mantel van de mantelzorger,
de mantel even af doen.

Het moment betekent ook nu,
nu en niet later,
nu is al weg van voor het er was…

Hang je mantel ook aan
de kapstok en kom erbij …

'Het Moment' is een samenwerkingsinitiatief tussen verschillende organisaties (Sociaal Huis Beernem, Sint-Amandus Psychiatrisch centrum, De Huisartsenkring, vrijwilligster Nancy, Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen, Bond Moyson Steunpunt Mantelzorg en Zorgzaam Beernem) die in en rondom Beernem actief zijn. Ook vzw Curando - Lokaal dienstencentrum Mirte stapte enkele jaren geleden mee in dit initiatief.

De betrokken organisaties bundelen hun krachten en kennis samen en willen er zijn voor mantelzorgers die geïsoleerd raken door de zorg die zij dagelijks bieden aan hun zorgvragers. Dit kan een persoon zijn met dementie, met een niet-aangeboren hersenletsel, met de ziekte van Parkinson…

Samen willen we er zijn voor de mantelzorgers die het gevoel hebben "mijn omgeving begrijpt niet altijd wat het inhoudt”.

Daarom organiseert ‘Het Moment’ speciaal voor de mantelzorgers maandelijks een moment. Dit kunnen infosessies zijn maar evenzeer momenten ter ontspanning… Tijdens dit moment krijgen de mantelzorgers de gelegenheid om te babbelen over zijn/haar zorgen, maar niets moet. Sommige activiteiten worden ook samen met de zorgvrager georganiseerd.