• Home
  • Blog
  • Een nieuwe kapel in Curando West

Een nieuwe kapel in Curando West

28 Mei 2021
Centrum voor kortverblijf Westervier
Woonzorgcentrum Westervier
Centrum voor dagverzorging Sparke Viers

Op 14 mei, middenin een regenachtige week, brak het zonnetje door net op het moment dat de nieuwe Mariakapel bij Sparke Viers ingewijd werd.

Het Mariabeeld is gemaakt naar Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes en komt uit een kapelletje uit de binnenstad. Daar stond het jarenlang in een ingebouwde nis als kapelletje, bij de oprijlaan van woonzorgcentrum Jeruzalem. Het werd er door velen gekoesterd en bezocht. De zusters en bewoners die er woonden, hadden immers een grote devotie voor Maria. Daar stond het nog, toen in 2015 de laatste bewoners van Jeruzalem uit het gebouw vertrokken en het beeldje lieten staan.

Toen Sparke Viers voor verbouwingen verhuisde naar de Brugse binnenstad, kreeg het Mariabeeldje weer evenveel bezoek als voorheen. Dagelijks werd er door Fons gezorgd voor een mooi bloemetje naast het beeld. Bij de verhuis van Sparke Viers terug naar de Speelpleinlaan, werd besloten dat Maria mee mocht verhuizen. Zo stond ze tot voor kort in het centrum voor dagverzorging zonder een kapelletje. Daar werd voor deze meimaand verandering in gebracht. Een enthousiaste vrijwilliger, Michel, ging aan de slag met mooie eiken balken om Maria een kapelletje te voorzien.

Het resultaat mag er zijn. Een stevig dakje boven Maria haar hoofd, een mooie nieuwe plek om stil te worden.